Редактор: e-mail: Кадър: БТВОптимистични неща за финансовото състояние на страната каза в

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВОптимистични неща за финансовото състояние на страната каза в
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: България може да се окаже сред лидерите в ЕС по потребление

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Оптимистични неща за финансовото положение на страната сподели в ефира на " Лице в лице " по БТВ икономическият министър Лъчезар Борисов.

" Към момента 1,370 милиарда лв. под една или друга форма са инжектирани в бизнеса. България поддържа своето ползване, то даже пораства по време на рецесия. Това бе регистрирано от всички  Тоест, един от най-важните обстоятелства на икономическия напредък - потреблението, е на доста мощен проект, и България може би ще се окаже една от страните в Европейски Съюз, която по линия на потреблението и поддържането на неговите равнища, ще бъде един от водачите в Европейски Съюз. Ще бъде водач и по поддържане на макроикономическа и финансова непоклатимост, изхождайки от индикатора държавен дълг съотнесен към Брутният вътрешен продукт. Очакваме да приключим 2020 година четири пъти по-добре от междинното в Европейски Съюз. По отношение на недостига още веднъж в пъти по-добре. Реално в България стопанската система не беше затворена, както стопанските системи на други страни ", сподели той.
" Ако нямаше коронавирус обстановка в българската стопанска система щяхме да приключим с нулев недостиг. Приходите щяха да са с 3-5 % по-високи. С последната новаторска мярка ще докоснем над 8000 компании, с които ще раздадем над 115 милиона лв., което ще стартира понеделник. Такава мярка, толкоз бърза, не е осъществена в Европа досега. Тези пари са за ресторантьорството, фитнесите и някои частни учебни заведения и детски градини, които са били принудени да спрат работа. През двете министерства - на стопанската система и общественото, сме избавили над 250 000 работни места посредством ограниченията 60:40 и 80:20 ", безапелационен бе министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР